bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 5 juli 2024

BITOI

Clandestino festivalen har levererat musik bortom gränser till Sverige i över 20 års tid. Vägs Ände är stolta att nu bli en del av festivalen och samarbeta med @clandestinofestival och @kulturutveckling_vgr

När vi först hörde BITOI kände vi att denna musik var något vi aldrig upplevt tidigare. Funk och fusionjazz såväl som samtida klassisk minimalism finns i med i bilden, men egentligen rör det sig om en helt egen vildvuxen sorts musik.

Cassius Lambert är en svensk-etiopisk basist och själv kallar han stilen för miximalism.

BITOI står för Bass is the Original Instrument, och i detta projekt samarbetar Cassius Lambert med tre sångare, Lise Kroner, Anja Tietze Lahrmann och Alexandra Shabo. Deras röster dansar kring de perkussiva bastonerna, ibland som en trestämmig renässanskanon och emellanåt med klanger som verkar stamma från Balkans körtraditioner. Metalliska noisecrescendon driver på röstackorden underifrån och knuffar styckena från samklang till disharmonins gräns.

Den malmöbaserade kvartetten har redan nått internationellt erkännande och bland annat mottagit stående ovationer på ett fullsatt Le Guess Who i Nederländerna.

Missa inte denna musikaliska upplevelse hos oss 5 juli.

INFORMATION:

Har du Clandestino-festivalpass kommer du in gratis vid uppvisning av pass.

17:00 Vägs Ände öppnar

17:00 -20:00 Middag serveras
Välj mat & konsertbiljett, ingen bordsbokning. 
Vid eventuella allergier meddela detta 1 vecka i förväg till vagsandelarv@gmail.com.

20:30 Konsert

00:00 Vägs Ände stänger för kvällen

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla