bookmark 17 shows style1 City date_range 5 October 2024 - 30 November 2024

Jaktlycka

Längd: 2,5 h inklusive paus

20 år senare återförenas fyra vänner i Kalmar inför en begravning. Under några dygn får vi följa med när de stångas med minnen och händelser från förr. Vilka var de då? Vilka är de nu?

Jaktlycka är en fri uppföljning av boken Kalmars Jägarinnor, skriven av Tove Folkesson.

– I Jaktlycka har jag fått återvända till mina jägarinnor, som jag romandebuterade med att ge röst 2014. Så det är ett storslaget 10-årsjubileum, säger Tove Folkesson.

Det här är berättelsen om en generation som gick in i åttiotalet med känslan av att den kunde bli vad den ville, fram till ett nittiotal som skrek åt den att öka tempot och göra karriär. Nu, 2024, när de stora valen tagits, eller borde ha tagits, står de inför varandra igen. Blev livet som de tänkt sig?

Tove Folkessons pjäs är en skarp och rolig berättelse om hur samtidens krav på oss att lyckas, snabbt kan få oss att tappa livslusten, men hur vi trots det fortsätter att leva våra liv.

Tove Folkesson har skrivit flertalet romaner, verkat som länsförfattare och vunnit åtskilliga priser.

Om föreställningen
Manus: Tove Folkesson Regi: Elin Skärstrand Scenografi: Helga Bumsch Kostym: Helga Bumsch Ljus: Anna Wemmert Musik/Komposition: Andreas Kullberg Mask: Agneta A Forssell Ljuddesign: Linus Wileryd

För bokning av rullstolsplats, ledsagar-biljett och eller handikapparkering mejla info@byteatern.se

Köpt biljett återlöses fram till närmaste vardag innan föreställning kl 12

Läs mer om föreställningen.


Läs mer om tillgänglighet och planera ditt besök hos oss.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla