bookmark 1 show style1 City date_range 3 August 2024

Arvid Nero

Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är betraktelser över svärtan i livet, ofta parade med en ådra av tragikomik.

Han påbörjade sin musikaliska resa som gatumusiker i Göteborg och 2018 debuterade han med det kritikerrosade soloalbumet “Mother Earth”. Sedan dess har han släppt ytterligare två album, en EP och ett antal singlar.

Hösten 2022 kom Arvids första singel på svenska; “En gång en vän” och det blev starten på nytt låtskrivande nu med fokus på det egna språket. Han hittar inspiration hos de stora musikaliska poeterna som Cornelis, Åkerström, Dylan och Cohen men den artist han själv verkligen känner samhörighet med är Alf Robertson och hans musik och texter om det vanliga livet.

Arvid och Albin Lee Meldau har varit vänner i många år och hade tillsammans soulbandet The Magnolia, där de båda var sångare. De två har skapat musik tillsammans sedan de var i tonåren, i höstas såg vi dem också i TV4:s Så mycket bättre där de gemensamt tolkade Anne-Lle Rydés stora hit “Segla på ett moln”. Arvid har även varit en del av Albins liveband i flera år. Nu fortsätter de samarbetet på med hans nya musik där de har skrivit ihop med Peter Kvint, som även står för produktionen. Deras musikaliska gemenskap har nu också fördjupats ytterligare då Arvid är den första artisten på Albins nystartade skivbolag Mayfly Recordings. Singeln “Galler” blir labelns första release.

“Galler”, som är en hommage till poeten Stig Dagerman och hans författarskap ger oss en stark berättelse med ett stråk av vemod, en vacker melodi och en underbar produktion. Arvids röst har verkligen förmågan att gå rakt in i själen.

Arvid fortsätter att utforska det svenska språket i sin musik och mer musik kommer under året.

----------

17:00 Vägs Ände öppnar

17:00 -20:00 Middag serveras
Välj mat & konsertbiljett, ingen bordsbokning. 
Vid eventuella allergier meddela detta 1 vecka i förväg till vagsandelarv@gmail.com.

20:30 Konsert

00:00 Vägs Ände stänger för kvällen

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla