bookmark 1 show style1 City date_range 2 August 2024

Kubb VM 6vs6

Världsmästerskapet i Kubb arrangeras årligen i Rone på sydöstra Gotland. Tävlingen startades 1995 av idrottsföreningen Rone Goik och har växt till ett internationellt evenemang med besökare från hela världen. Som mest har 208 lag deltagit från 16 olika länder, ett rekord som arrangörerna inom kort siktar på att slå genom utveckligen av evenemanget, tävlingen och genom ett hållbart samarbete mellan näringsliv och föreningsliv. 

Hur går tävlingen till?
Tävlingen är öppen för alla lag och enskilda spelare som vill vara med, ingen tidigare erfarenhet krävs. Kubb VM avgörs i två tävlingar under tre dagar 1a till 3e augusti. Världsmästerskapet inleds på torsdagen med ett kvalspel i 1vs1 där samtliga spelare är garanterade 8 matchers spel och där de 32 bästa går vidare till slutspelet som avgörs under världsmästerskapets dag 2. 

Fredagen inleds med kvalspel i 6vs6 genom ett gruppspel där de bäst placerade lagen går vidare till lördagens slutspel. Lyckas man inte gå vidare till lördagens slutspel så finns möjligheten att delta i tröstturneringen som kallas ”Lilla VM”. Under fredagens eftermiddag avgörs slutspelet i 1vs1. 


Lördagen inleds med ett gruppspel med de 64 främst placerade lagen från fredagens kval och direktkvalificering, följt av ett slutspel där sedan världsmästarna i kubb ska koras. 

För mer information se https://www.kubbvm.com/

Vid eventuella frågor kontakta: info@kubbvm.com

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla