bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 31 maj 2024

Cyrille Aimée

Jazztidningen Downbeat har listat henne som en av de bästa unga jazzartister som kommer att ange tonen för hur jazz kommer att låta i flera årtionden framöver. Vanity Fair har haft med henne i ett reportage om de unga jazzartister som skakar om jazzvärlden rejält. Och New York Times har skrivit att hon har en ”söt, flickaktig röst som hon kontrollerar med en prickskytts säkerhet”. Franskfödda Brooklynbon Cyrille Aimee är helt enkelt någon man måste ha koll på om man är intresserad av jazz.

När hon var liten fick hon en gitarr i present av en romsk musiker. Hon växte upp i Samois, i närheten av Paris. Staden är mest känd för att Django Reinhardt bodde här och för den festival som hålls till hans ära varje år. Det var också kärleken till Djangos romsk-inspirerade jazz som fick henne att börja spela. I Cyrille Aimees musik kan man höra Djangos puls inbäddad i karibiska rytmer (hennes mamma kommer från Dominikanska republiken), franska melodier och den klassiska amerikanska jazzen.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla