bookmark 5 shows style5 cities date_range 28 July 2024 - 1 August 2024

Ale Möller Trio

Ale Möller återvänder till Gotland i sommar för en turné

Den flerfaldige Grammis-vinnaren och multimusikanten Ale Möller kommer tillbaka till Gotland för att ge fyra konserter i sommar. Ale Möller är känd för att skapa ett helt eget musiklandskap baserat på musiktraditioner från olika delar av världen. Han är en musikant och berättare som sprider tokglädje både på och utanför scenen. Detta är en unik möjlighet för musikälskare att uppleva Ale Möllers fantastiska musikaliska resa. Biljetterna till konserterna släpps torsdag 29 februari via nortic.se.

"En av förra sommarens höjdpunkter var när vi fick komma till Gotland inte bara ön i sig utan bemötandet av publiken som var överväldigande. Vi bestämde direkt att vi ville komma tillbaka och nu har vi fått besked att så är fallet, så vi göra det igen!” säger Ale Möller entusiastiskt.

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

Medverkande:
Ale Möller: mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm.
Johan Graden: keyboard
Olle Linder: slagverk, gitarr

För mer information om Ale Möller: https://se.mtaprod.se/artist/ale-moller/

För information om konserterna: Anette Ståhl Enmusa Music
anette@enmusa.se
tel: 0707-180 120

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla