bookmark 2 shows style2 cities date_range 27 April 2024 - 2 May 2024

Engmans kapell vårturné 2024

Engmans kapell har med sina snart 30 år som band byggt sig en enorm följarskara som sträcker sig som mest högintensivt mellan metropolerna Gnarp i norr och Tönnebro i söder.

Vi pratar såklart om landskapet Hälsingland.

Genom enorm spelglädje och med en osedvanligt stark låtskatt har Engmans sedan starten turnerat flitigt runt Hälsingland och besitter en unik förmåga att dra hundratals besökare till byar som ibland faktiskt inte har lika många invånare.

 

När Engmans Kapell står på scenen har de kul. Och den glädjen smittar av sig till publiken. Att musikerna är fantastiska utövare, med bland annat en riksspelman i truppen, skadar såklart inte.

 

Engmans kapell har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand, Sofia Karlsson och Per Persson (Perssons Pack) och 2020 fyllde debutalbumet ”Pensionat Liljevahls” 20 år, vilket firades med flertalet bejublade spelningar.

 

2024 gör Engmans kapell alltså debut i Melodifestivalen.

Med låten “Norrland” vill Engmans Kapell skicka en kärlekshälsning till hembygden och då inte bara landskapet mellan Gnarp och Tönnebro utan hela Norrland. Det är en låt om att längta hem och kärlek till den del av landet som utgör över hälften av Sveriges yta, men där bara en tiondel av befolkningen bor. I år kommer inte Melodifestivalen till Norrland, men Engmans Kapell tar Norrland till Melodifestivalen. 

 

Engmans Kapell består av:
Pär Engman – Sång och gitarr
Dedde Malmqvist – Bas
Peppe Lindholm – Trummor
Pelle Larsson – Klaviatur
Görgen Antonsson – Fiol
Jocke Blomgren – Gitarr

 

 

Turnéplan.

20 april – Gävle, Gasklockan

21 april – Stockholm, Södra teatern

27 april – Bollnäs, Kulturens Hus

2 maj – Sundsvalls teater

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla