bookmark 24 shows style1 City date_range 17 July 2024 - 24 August 2024

SOT - GjutRock

Urpremiär för Sveriges nya komedi-, cirkus- och rockmusikal!
I år dyker vi djupt ner i 80-talets landsbygds-Sverige med yvigt hår, präktiga axelvaddar, färgglad make-up och med alldeles färsk och nyskriven GjutRock-musik.

Vad händer när en hel by plötsligt blir arbetslös? Den lokala tunga industrin, precis som flera andra industriföretag i Sverige, går i konkurs och hela byn samt de tre syskonen Sam, Oda och Tor förlorar sina jobb. 
Samhället och familjens gemenskap sätts på prov när man måste hitta nya vägar till inkomst på en plats där det inte finns annat än skog och vatten. Brottslighet är inte ett alternativ – alla känner ju alla på landet. De kommer på en mycket bättre idé – att vinna Melodifestivalen! Strunt samma att alla är före detta industriarbetare och inte har en susning om musik eller instrument – utmaningar är till för att lösas!

Gör dig redo för en historia om familjeband, utanförskap, mod, kärlek, manlighet och kvinnlighet, berättad och fullmatad med humor och fantastisk nyskriven musik. Var annars får du uppleva helt nya 80-tals GjutRock-låtar än hos oss?!

Musikalen baseras på verkliga händelser men är en fiktiv berättelse med mycket humor, mycket sot och mycket nyskriven (Gjut-)rockmusik! Den välkända Mariestads musikern Simon Swahnström har tillsammans med Markus Frykén skrivit ett helt nytt rock-soundtrack som du inte får missa! För story och regi står prisbelönta författaren och regissören Kolja Schallenberg som tillsammans med prisbelönta producenten Victor Daggberg tidigare ansvarat för de stora publiksuccéerna ”Fjolspelaren”, ”Tre kvinnor” och ”Kling – Ett liv för glass”.

Musikalen ”SOT – GjutRock” har urpremiär på den ombyggda scenen inne i Gjuteriet på Forsviks Bruksteater och kommer att spelas från mitten av juli till slutet av augusti 1984 – sorry, 2024 menar vi såklart.

I föreställningen får du uppleva glädje, musiklängtan och livslust blandat med viljan att förändra samhället. Yttre och inre världar möts genom hänförande akrobatik, rockig dans, komedi och, framför allt, GjutRock-musik. ”SOT – GjutRock” bjuder på nostalgiska 80-talsintryck med nya tolkningar, närhet, frihet och humor genom decenniet. Musikalen är en unik möjlighet att uppleva det härliga 80-talet igen, och kanske till och med ännu bättre, på scen i Forsvik!

ALLMÄNNA INFO

· Föreställningen framförs på svenska.

· Föreställningens längd: cirka 2 tim och 35 min, inkl. 20 min paus.

· Rekommenderad ålder: från 6 år.

· Scen: Teater Gjuteriet Smofa (inomhus), Forsviks Bruksteater, Bruksvägen 2, 546 73 Forsvik

· Mat & Dryck: I vår bar finns någonting för alla som gillar snacks, fika och dryck (med eller utan alkohol). Välkommen! Det är inte tillåten att ta med egna dryck eller snacks till föreställningen.

· Ryggsäck och andra större väskor (över 40x40x20 cm), paraplyer och andra stora föremål samt vassa föremål är inte tillåtna i salen. Ni kan lämna föremål  i teatergarderoben. Smofa ansvarar inte för garderoberna. 
· Hundar är tyvärr inte heller välkomna, vi har  samarbetspartners som erbjuder hundvakt om du är i behov av det. 

· Priser: 80 kr - 450 kr
· Grupper från 10 personer får särskilt rabatt och kan bokas direkt via Nortic.
· Öppna genrep (previews): 17 & 19 juli 2024 kl. 19.00
· Gala Premiär: 20 juli 2024 kl. 19.00
· Familj Premiär: 21 juli 2024 kl. 15.00

· För dagsaktuell information om föreställningen se www.smofa.se
Rollbesättningen varierar mellan de olika föreställningarna.

 


MEDVERKANDE

NN

 

PRODUKTION

Idé: KOLJA SCHALLENBERG & VICTOR DAGGBERG
Dialoger & Regi: KOLJA SCHALLENBERG
Musik & Låttexter: SIMON SWAHNSTRÖM & MARKUS FRYKÈN
Musikalisk Ledning: NN
Konstnärlig Producent: VICTOR DAGGBERG för SMOFA TEATER

Vi håller oss till gällande lag. Vi ser gärna att du kommer till oss med omsorg om dig själv, andra besökare och anställda. Stanna hemma om du känner dig sjuk och undvik nära kontakter. Enskilda rekommenderas att vaccinera sig mot covid-19 och influensa. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177.se

Observera att återköp enbart kan ske om du har köpt en avbeställningsförsäkring via Nortic samt om din avbeställning uppnår försäkringsvillkoren. Notera att försäkringsbolaget kräver intyg som stödjer orsaken till avbeställningen. Du kan läsa mer om försäkringen HÄR https://nortic.zendesk.com/hc/sv/articles/360017976318

Observera att Smofa Teater inte säljer egna avbeställningsskydd och därför inte står för avbeställning/ombokning. Om Smofa Teater måste ställa in föreställningar står Smofa för återbetalning eller liknande.

Smofa Teater: www.smofa.se
Smofa på Instagram: smofa.official
Smofa på Facebook: smofa.official

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla