bookmark 1 show style1 City date_range 20 July 2024

Mikael Rickfors

Vi på Källunge Gård är så glada över att Mikael Rickfors kommer tillbaka till Gotland och spelar hos oss.

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för pengarna” utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång. Hans röst har blivit jämförd med de bästa.

Han har skrivit och komponerat det mesta av sitt material, ibland med olika medskrivare. Många av hans låtar har blivit tolkade av världsartister. 

Mikaels låtar har blivit inspelade av många artister under åren. Percy Sledge, Cindy Lauper, Jim Capaldi, Richie Havens, Carlos Santana och självklart the Hollies för att nämna några få. 

1988 släppte han sitt album ”Vingar” som blev en otrolig succé´ och säljer fortfarande bra i Sveriges skivbutiker. 

Ingen glömmer 1990 då han och andra svenska artister formade bandet Grymlings. 

Albumet blev en stor succe´och sålde platina. ”Grymlings” var namnet på Mikaels bondgård på Gotland där han levde en tid.

Matservering öppnar 17.00
Konserten börjar 20.00

För bordsbokning ring Källunge Gård, 070-5510028


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla