bookmark 1 show style1 City date_range 17 March 2024

The Little Match Girl Passion

Inspirerad av förre årets Johannespassion av J. S. Bach presenterar Svenska Kammarkören nu en modern passion. H. C. Andersens älskade saga Den lilla flickan med svavelstickorna från 1845 flyttar in i vår tid med David Langs oemotståndliga komposition, The Little Match Girl Passion, som vann Pulitzer priset 2008. Det finns även spår av Bachs Matteuspassion i texten och den minimalistiska musiken stegras med en enorm effekt under berättandets gång.


En annan text av H. C. Andersen inspirerade den danske tonsättaren Bo Holten att komponera “Regn og rusk og rosenbusk” ett virtuost verk för 16 stämmor med smekande harmonier och lätt humoristiska inslag. Två motsatta uppfattningar om livet konkurrerar i en spännande dialog mellan solisterna och kören.


Konserten inleds med James MacMillans korta, extatiska motett “A Child’s Prayer”.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla