bookmark 1 show style1 City date_range 27 April 2024

Miriam Aida Band

Sångerskan och kulturprofilen Miriam Aïda har släppt nio album i eget namn, turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan, medverkat regelbundet i TV och radio, mottagit priser och utmärkelser och även fått hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på olarPrize/PolarTalks. Miriam är en mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. ”En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.” Vi kommer ihåg hennes fina hyllning av David Bowie för några år sedan. Våren 2023 släppte Miriam albumet ”Pieces” som hyllades av en enig kritikerkår. Miriam och hennes fantastiska band dyker ner i afromusikens olika uttryck, som i mötet och krocken med den Nya Världen i kölvattnet av slavhandeln tagit olika riktningar i Karibien, USA och Sydamerika.

Här finns bl a Beyoncés ”Freedom” och Nina Simones ”Four Women” från 1966, som då var en reaktion på en serie händelser under Civil Rights Movement.
Miriam har sin bakgrund i både Sverige och Marocko, och med sin scenpersonlighet når hon ut till sin publik oavsett nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.
Line-up: Miriam Aïda sång, Mats Andersson gitarrer, Simon Peterson bas,
Finn Björnulfson slagverk och Ola Bothzén slagverk

Foto: Charlotta Carlberg-Bärg

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla