bookmark 1 show style1 City date_range 26 March 2024

Vackrare nu – en bekännelse

Fia Ekberg gästspelar på Ö2scenkonst Södermalm!

"Plötsligt slutade människor lägga märke till henne sa hon, som om ett filter lagt sig över hela hennes väsen. Jag tyckte det var en märklig berättelse. Men sen kom det fler och fler bekännelser från vänner – mest kvinnor, som upplevt att de blivit osynliga för världen när de kommit upp i en viss ålder."
 

Är det så? Vad är det som händer med oss och världen runtomkring när vi kommer över 50? Är vi inte vackrare nu – när vi varit med om så mycket, har så mycket att berätta – och komma med? Är vi inte också modigare och friare då? 


Fia berättar sin historia – utan skyddsnät och fallskärmar i denna mitt-i-livet-föreställning som baseras på sånger från skivan Bangatan som fick Manifestpriset för årets visa 2022 ( Kakafon Records). Det är sånger och betraktelser från livets mitt.  Om att älska, åldras, vilja leva så att en går sönder. Om stor ilska och längtan efter tillhörighet och försoning. Men framför allt om att ta sin plats – berätta och värdesätta sin egen berättelse. 

Fia rör sig fritt – med sin gitarr mellan läcker pop och hjärtskärande visor med inslag av blues, spoken word och cabaret. Vardagsrealism och storslagen längtan får falla fritt tillsammans.


Till alla våra förebilder och de som kommer efter


Medmusiker: Patrick Rydman och Henrik Cederblom               
Regiblick: Viktoria Folkesson
Foto: Amanda ArnborgFia Ekberg från Göteborg, med rötter i Småland, är musikalartisten som sadlade om till låtskrivare och vispoet. Debut-EPn med eget material All the Small Details kom 2013 (Trickleheart Music) och med den i bagaget har hon rest runt och spelat i Sverige, USA, Danmark, Tyskland, England, Irland och Grönland. Just nu är Fia även aktuell med  föreställningen ”Vi och Taube – en feministisk upptäcktsresa”  tillsammans med Maja Heurling. Hon spelar också med trion My Quiet Companion – tillsammans med Patrick Rydman och Henrik Cederblom (Hungriga hjärtan- Springsteen på vårt sätt och 80-tals barn). 

Patrick Rydman är sångare, musiker, låtskrivare och producent. Han har gjort tre soloplattor, jobbat med barnföreställningar i Big Wind och körperformance med Sångensemblen Amanda. Patrick har också producerat andra artister samt verkat som teatermusiker och kompositör för scen.


Henrik Cederblom har spelat med bla Sofia Karlsson, Freddie Wadling, Den Fule, Sofie Livebrandt samt med egna projektet Zobop och skrivit musik för teater och radio. Han driver också inspelningsstudion Epidemin i Göteborg, där han spelat in och producerat så vitt skilda artister som Daniel Lemma och Arne Weise.


Lyssna på musiken härFöreställningen är ett gästspel från Fia Ekberg.

www.sofiaekberg.com


Föreställningen görs med stöd av Göteborgs stad och Konstnärsnämnden. 


Föreställningen är ca 85 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.


Ö2scenkonst stöds av Stockholm Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.

 

Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla