bookmark 1 show style1 City date_range 20 April 2024

Colin Stetson

Brittiska tidningen The Independent var knockade efter en Colin Stetson-spelning på Jazz Cafe i London häromåret. Ingressen till recensionen löd kort och gott: ”hans tekniska kunskap är kolossal – den här mannen är en orkester”. Det var knappast efter en ovanligt lyckad spelning: så där brukar det se ut i tidningarna efter en Colin Stetson-konsert.

Andra musiker har också upptäckt hans unika sound och det säger en hel del att ljudvirtuoser som Laurie Anderson, Tom Waits, Arcade Fire och Bon Iver har valt att samarbeta med honom. På egen hand har han tolkat Henryk Goreckis magiska Tredje symfoni och släppt en lång rad skivor som fått högsta betyg.

Med sin bassaxofon skapar han ljudlandskap som är både rytmiskt eleganta och melodiskt mörkt suggestiva. Med avancerad mikoronuppsättning och cirkulär andning skapar Stetson ljudmattor som har lika mycket med drone, minimalism och jazz att göra. Ja, och så lite influenser från electronica. Att höra honom framföra sina intrikata kompositioner från kritikerhyllade albumet ”All This I do for Glory” är något alldeles unikt – så missa inte detta.

 


Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla