bookmark 1 show style1 City date_range 23 May 2024

Mammal Hands

Bröderna Nick och Jordan Smart gjorde elektronisk musik hemma i Norwich. Sedan träffade de trumslagaren Jesse Barrett och soundet utvecklade sig rejält. Med den relativt ovanliga sättningen keyboards, piano, trummor och saxofon började bandet - som nu tog namnet Mammal Hands – orientera sig mer mot en nutida minimalism som påminner en hel del om storheter som Terry Riley och Philip Glass. Precis som hos dessa båda kompositörer finns det en djup känsla för och kärlek till sufisk transmusik och västafrikansk folkmusik. Men Mammal Hands kombinerar det också med en stark jazzattityd som främst är påverkad av andlig jazz.

The Guardian lovordade en av deras spelningar: ”semi-klassiska trummor/sax/piano-trion Mammal Hands muterar till en högljudd rejvakt”. Och även om det kanske inte är hela sanningen – så märks faktiskt också bröderna Smarts ursprunliga intresse för elektronisk musik. Det innebär ett starkt tempodriv, långsamt växande intensitet och starka, repetitiva melodier.

Live trollbinder de sin publik och konsertrecensenterna har jämfört dem med andra brittiska band som också vet att fascinera på scen, som exempelvis GoGo Penguin och Portico Quartet.

Nick Smart – keyboards, piano
Jesse Barrett – trummor och tabla
Jordan Smart – saxofon

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla