bookmark 1 show style1 City date_range 27 June 2024

Tomas Andersson Wij

CultureClub Engelholm inleder stolt sommarens storslagna program med ingen annan än Tomas Anderson Wij! 

I 25 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarnas hjärtan! 

TAW är flerfaldigt Grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform!

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. 


När det 2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet startade han den uppmärksammade podcasten ”Hundåren” där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.


Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.


Under 2022 var Tomas Andersson Wij ute på en gemensam turné med Mauro Scocco och släppte albumet ”Åskan i hjärtat” som hyllades av kritikerna med ord som ”Sveriges sista rockpoet” (Gaffa) och ”Nu är han en av de allra största” (Aftonbladet).


Hösten 2023 släppte han det första smakprovet från sitt kommande album. En singel som bär namnet ”Still Got the Blues från Sverige” och som är en slags fortsättning på hans genombrottslåt ”Blues från Sverige”, som släpptes för 20 år sedan. 


I januari 2024 släpptes albumet ”Sorgsna sånger gör mig glad” – det 13:e albumet i ordningen vilket har kritikerrosats till bredden! 


I mars startar TAW sin nya turné från norr till söder, med dubbla konserter på Södra teatern i Stockholm och inte minst landar han in och inviger vår sommarscen i Hembygdsparken i Ängelholm, den 26/6. Vem ser inte fram emot det? Vi längtar!


Varmt och hjärtligt välkomna!


Insläpp från 19.00
Observera att husdjuren får stanna hemma den här kvällen!

Grupp- och företagsbokningar samt rullstolsplatser, kontakta oss på info@cultureclubengelholm.se


I samarbete med;
Ängelholms Kommun
RP Nöje

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla