bookmark 1 show style1 City date_range 13 October 2024

West Of Eden

Låt oss få presentera West of Eden! 

Ett ytterst folkkärt band som räknas som en av de främsta inom sin genre i världen! 
Det är helt enkelt en ren LYX att få avnjuta deras toner!

I hela 25 år har det charmiga bandet West of Eden underhållit sin publik!
Med sin egen musik djupt rotad i den engelska och irländska folkmyllan, har de framgångsrikt släppt ett dussintals skivor och turnerat över stora delar av Europa och ända bort till Kina! 

Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och med Jenny Schaubs kristallklara röst i centrum, har West of Eden vant sig vid att bli benämnda som "The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine eller ”One of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Sedan genombrottet med albumet Rollercoaster 2001 (bästa nykomling på den svenska topplistan) har West of Eden ofta riktat blickarna utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. Man har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas som varje december säljer ut stora svenska och tyska scener.

2021 släppte de också albumet ”TAUBE” där de gav nationalskalden Evert Taubes musik och texter lagom respektlösa och kärleksfulla uppdateringar med irländska förtecken. Den 15/3 är det release med nya albumet "Whitechapel"

En konsert eller ett album med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken. Det vill man inte missa, vi lovar!

West of Eden är:

Jenny Schaub: Sång, dragspel, tin whistle 
Martin Schaub: Sång, akustisk gitarr, mandolin
Lars Broman: Fiol
Henning Sernhede: Elgitarr, akustisk gitarr, banjo
Martin Holmlund: Kontrabas, elbas
Ola Karlevo: Trummor, bodhrán


Vi önskar er hjärtligt och varmt välkomna!

För grupp, företagsbokning eller rullstolsplats, kontakta oss på: info@cultureclubengelholm.se

Entrén till foajén och kaféet öppnar 16.00                                                     
Obemannad garderob finns.

I samarbete med;
Ängelholms kommun
RP Nöje

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla