bookmark 1 show style1 City date_range 23 March 2024

INTARSIA – FRÅN KUNGSGEMAK TILL SAMTIDSKONST

Visste du att intarsiatekniken introducerades i Sverige genom bland andra Kalmar Slott? Intarsia är en träteknik som går ut på att skapa motiv genom att såga till olikfärgat trä. I specialvisningen Intarsia – Från Kungsgemak till samtidskonst lär vi oss om intarsians historia på Kalmar Slott för att sedan bekanta oss med samtida intarsia på Kalmar konstmuseum och utställningen THOMAS TEMPTE: ETT EGET UNIVERSITET. Där bekantar vi oss med mästersnickaren och intarsiafantasten Thomas Tempte (1942–2016) som var född och uppvuxen i Kalmar. 
Välkommen att upptäcka ditt intresse för intarsiateknikens historia – i såväl slott som samtid! 

Vi samlas på inre borggården på Kalmar Slott för att gå vidare till Rutsalen och Kungsgemaket. Där tittar vi närmare på intarsiahantverket och lär oss mer om intarsians historia. Vi går sedan gemensamt vidare till Kalmar konstmuseum utställningen Thomas Tempte: Ett eget universitet. Vi avslutar visningen med fika.   

Årskort gäller ej.
Biljetter återköps ej.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla