bookmark 1 show style1 City date_range 19 April 2024

Kärlekens historia

Om människorna som älskat med livet som insats.

10 000 år av kärlekshistoria.

När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han gräver djupare i historien visar det sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen - längtan efter kärlek verkar vara oförändrad sedan människan blev människa.

Detta är starten på en resa genom kärlekens historia från stenåldern fram till idag. Från grottmålningar i Zimbabwe av älskande män till samkönade passioner i det svenska bondesamhället. Från religionernas försök att radera de homosexuella historierna till obesjungna hjältar som agerat i tystnad. Från historiens mest flamboyanta celebriteter till hans egen instagramvardag med fredagstaco tillsammans med maken Anders.

Rickard gjorde succé på Riksteaterscenerna våren 2018 och nu är han tillbaka med en föreställning där hans unika blandning av musik, artisteri och aktivism får fullt utlopp på scen.

Kom med på den förbjudna kärlekens historia!

Föreställningslängd: 1 tim 20 min

Medverkande
Rickard Söderberg
Jon Lundberg
Johan Reis

Konstnärligt team
Av och med: Rickard Söderberg
Regi: Melker Sörensen
Ljusdesign: Jörgen Haimanas
Dramaturg: Ninna Tersman
Efter en idé av Rickard Söderberg och Carl Johan Karlson

Producent
Riksteatern

Arrangör
Sandvikens Teaterförening – en del av Riksteatern

För att använda lokalens hörslinga så ska man sitta på Parkett mellan raderna 5-14. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla