bookmark 1 show style1 City date_range 3 May 2024

SOUS LE CIEL DE PARIS – en kavalkad av franska klassiker

Gästspel på Ö2scenkonst Södermalm!

 

CAMILLA RINGQUIST tar oss med på en promenad längs boulevarderna i Paris, längs Seine och ut på den franska landsbygden - i tankar om livet, tiden och kärleken…

 

 

Sång & text: Camilla Ringquist

Pianist: Elias Ringquist

Cello: Emeli Jeremias

Bas: Björn Larsson

Ljud/Ljus: Hugo Lundgren

Foto: Therése Särnbäck

Formgivare affisch, flyer & program: Camilla Ringquist & Elias Ringquist

Producent: Camilla Ringquist

 

 

Sångerskan, kompositören, musikern och dramatikern Camilla Ringquist firar 20 år som artist på nyöppnade Ö2scenkonst Södermalm i Boulevardteaterns gamla lokaler. En scen där hon debuterade med sin första musikdramatiska föreställning ”La Brodeuse”. Camilla var med sitt debutalbum ”For Venus” (2003) en av de första kvinnliga artisterna i Sverige att starta eget skivbolag TinyTiger. Albumet gavs också ut i Europa och har följts av flera album med egen musik. Det franska har med tiden blivit Camillas signum.

 

 

Tidigare recensioner:

 

”Camilla sjunger franska ballader så att det ryser i kroppen” (Lennye Osbeck, Bärgslagsbladet)

 

"Hon är hundra-procentigt hängiven för att inte säga passionerad” (Ingrid Strömdahl, SvD)

 

"Vilken känsla, vilken inlevelse. Helt enastående! Hela publiken blev fullständigt betagen. Vi kände oss transporterade till ett « Paris d'autrefois », vi längtade till Paris trots att vi befann oss på rue de Rivoli. Vi kände oss som priviligierade individer som en måndag kväll hade fått vara med om denna superba föreställning. " (Helena Brag, Cercle Suédois Paris)

 

"...jag ryser ännu när jag skriver. Camilla sjunger med en enorm inlevelse, utmanar sig själv genom att uppträda med sånger av anrika franska kulturstjärnor - i Paris, man skulle kunna tro att det är Édith Piaf själv som uppträder”. (Ann-Sofie Cleverstam, Ordförande SWEA Paris)

 

Läs mer på www.camillaringquist.com

 

 

 

Föreställningen är ca 2 timmar lång (inklusive paus) och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

Ö2scenkonst stöds av Stockholm Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.

 

 

 

Varmt välkomna! 

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla