bookmark 7 shows style1 City date_range 8 June 2024 - 15 September 2024

Matvandring i världsarvet – Södra Ölands odlingslandskap

Matvandring i världsarvet är en kortare matvandring där du får uppleva öländska smaker med berättelser och skrönor. Vandringen utgår från konstnärsbyn Vickleby i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Du vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide genom en av Ölands skönaste trädgårdar, längs Vicklebys charmigaste bygata och ut på Stora Alvaret där öländska läckerheter dukas upp och avnjuts under bar himmel. Allt mat är närproducerad.

Under vandringen berättar guiden om traktens spännande kulturhistoria och om det gastronomiska Öland. Mat och dryck som bjuds kommer från Öland. Nästan allt som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker.

Charlotte Axelsson på Visit Kalmar Öland, som är din guide och matciceron, är ambassadör för världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Upplev dofterna, hör fågelkvittret och njut av naturen, den höga himlen och Alvarets vidder.

Information
Vandring: ca 2 km med start vid Capellagården i Vickleby. Använd Capellagårdens parkering.
Tidsåtgång: ca 2 timmar inklusive matstopp.
Klädsel: bekväma vandringsskor/sandaler/gympaskor och kläder efter väder.

Hund är välkommen om den hålls kopplad. Barnvagn kan tas med.

Ta med: egen vattenflaska om det är varmt.

Vänligen ange allergi eller kost att ta hänsyn till när du bokar din biljett.

Varmt välkommen till Öland!

Kontakta arrangören om du har frågor:
info@visitkalmaroland.com eller 0763-22 84 88

Bokningsvillkor

Biljetterna är inte personliga utan kan överlåtas. Visit Kalmar Öland garanterar att ni alltid får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Inga extra försäkringar behövs. Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via mejl info@visitkalmaroland.com eller telefon 0763-22 84 88 senast 48 timmar före arrangemanget återbetalas inbetalda pengar. Sker det efter behålls 10% i administrationsavgift.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla