bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Catherine Russell

Grammy-nominerade jazz- och bluessångerskan Catherine Russell sjunger med en avslappnad närvaro och solklar timing manifesterad på åtta egna album och på hundratalet inspelningar och samarbeten inom och bortom jazzkretsar med popartister som Madonna, David Bowie, Cyndi Lauper och countryfolk som Rosanne Cash, Tony Trischka och Sarah Jarosz.

Pappa är jazzlegenden Luis Russell, pianist och bandledare som arbetat med såväl King Oliver som Louis Armstrong och mamma är Carline Ray, sångerska och gitarrist i International Sweethearts of Rhytm, USA:s första band med enbart kvinnor.

Till Fasching kommer Catherine Russell tillsammans med sitt eget band bestående av gitarristen Matt Munisteri, pianisten Mark Shane, basisten Tal Ronen och trumslagaren Mark McLean. I ryggen Grammy-nominerade plattan Alone together och senaste Send for me med titelspåret som först spelades in av Nat King Cole som fick en hit med låten 1957. ”I love romance that swings.” Säger Russell själv om plattan som står stadigt och friskt i den romantiska swing-traditionen, utforskande några av den amerikanska sångbokens mindre använda örhängen. 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla