bookmark 1 show style1 City date_range 2 June 2024

Evening Reflections

Storkyrkans Kammarkör
Elias Larsson piano
Jacob Sandberg kontrabas 
Helene Stureborg dirigent

Storkyrkans Kammarkör bjuder på ett program med Hugo Alfvéns musikskatt i centrum.

I Staffan Storms Evening reflections uppstår motiv ur Alfvéns stycke Aftonen i ny kontext. Underfundig och vacker variation på kända melodier är Ulrika Emanuelssons Alfvén-inspirerade arrangemang Johansson – lyriska lekar.

Anna-Karin Klockar är bördig från Dalarna och hörde under uppväxten ofta Alfvéns stycke Limu Limu Lima sjungas av Hanser Lina Göransson, en operasångerska som var återkommande solist i den av Hugo Alfvén bildade Siljanskören. Anna-Karin Klockars arrangemang av detta stycke uruppfördes av Radiokören våren 2023.

Vår svenska folkmusikskatt, med vemod och innerlighet, har en självklar plats i den svenska körtraditionen. Här tolkas flera arrangemang för kör i en jazzigare inramning med hjälp av Elias Larsson och Jacob Sandberg, nya stjärnor på den svenska jazzhimlen. Det pinfärska körstycket är skrivet av Alvin Vikman, som tog examen från kompositionslinjen vid Musikhögskolan i Piteå våren 2023.

 

Program
Staffan Storm Evening reflections
Ulrika Emanuelsson Johansson – lyriska lekar
Anna-Karin Klockar Limu limu lima
Alvin Vikman Lost hope uruppförande

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla