bookmark 2 shows style1 City date_range 25 April 2024 - 26 April 2024

Stormens utgrävning

Profilteatern gästspelar på Ö2scenkonst Södermalm!

Hur har vi det egentligen i tre plus-samhället? Kan vi fortfarande bli berörda och på allvar ingå i en lyssna och svara-relation med en annan människa? Eller med ett konstverk? Få gåshud av musik? Profilteatern gör teater av Stormens utveckling – den samtidskommenterande podden i vilken Ola Söderholm, Liv Strömquist och Jonatan Unge med humor och skärpa lägger ut texten om aktualiteter och nutidsfenomen. 


Föreställningen tar avstamp i framtiden för att få syn på samtiden. En grupp arkeologer har gjort ett banbrytande fynd från 2020-talet. De har funnit lämningar av så kallat ”content” - material från en podd som tydligen var väldigt populär då under den senkapitalistiska erans sista fas. Forskarna är mycket entusiastiska och förhoppningarna är stora. Äntligen ska vi få svar på frågor som: Hur såg en vanlig dag ut för en människa under den här perioden? Vilka liv levde egentligen alla dessa boomers, incels, högertroll och tiktok-mammor? Åt de babian? Hade de uteslutande tantrasex? Och framförallt: Varför var naturvin, brazilian buttlift och självhjälpsgurus viktigare än kollektiv handlingskraft? 


Efter utsålda föreställningar i Umeå, Göteborg och Malmö under hösten 2023 bjuder Profilteatern ännu en gång in till en föreställning där några av landets intressantaste samtidsuttolkare står för materialet. Stormens utgrävning är en djupdykning ner i frågor om narcissism, alienation och social acceleration. En unik och nära upplevelse av hur människor levde och tänkte på 2020-talet och framåt. Malin Dahlström, även medlem i popduon Niki and the dove, står för den nykomponerade musiken och Ulla Karlsson har återigen designat en iögonfallande och spännande scenografi. Välkommen till en arkeologisk utgrävning av vår tid. Välkommen till Stormens utgrävning! 


Dramatiserat efter poddprator av: Ola Söderholm, Liv Strömquist, Jonatan Unge
Regi och manusbearbetning: Lars Bringås
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Konstruktion och attribut: Jacob Petersson
Musik- och ljuddesign:  Malin Dahlström
Ljusdesign:  Daniel Rudstedt
Maskdesign: Jessica Hedin
Medverkande: Tobias Morin, Sara Turpin, Jessie Lewis Skoglund, Acaymo Luis Valdes 


Föreställningen är ett gästspel från Profilteatern i Umeå.
https://profilteatern.se


Föreställningen är ca 1 tim och 50 min lång inkl paus, och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

 

Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse. 

 

 

Varmt Välkomna!

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla