bookmark 1 show style1 City date_range 2 May 2024

Nomad

Arrangör: Scenkonst Kalmar

Nomad är ett musikaliskt och poetiskt scenkonstverk som nyfiket och generöst interagerar med sin publik genom existentiella frågeställningar. Föreställningen är baserad på intervjuer som dramatikern Lucia Cajchanova har gjort med artisterna Sofia Jannoks och Salamanca Taikon Gonzalez. Det blir ett fängslande möte mellan Sofias samiska och Salamancas romska rötter. Deras personliga erfarenheter och de fördomar de båda möter i vardagen flätas samman med reflektioner över hur vi människor bor och lever. 

Följ med Sofia och Salamanca på en unik och musikalisk resa med samiskt och romskt perspektiv där det bofasta aldrig varit en norm. Kom med till Hisingen och till Sapmi, till Norge, Italien, Spanien, Frankrike, ja hela vägen till Palestinas kust på Jesu tid. Res genom städer och byar, till campingplatser och fjäll och nu till en spelplats nära dig. På scenen har de sällskap av musikern Robert Svärd, välrenommerad flamencogitarrist med världsrykte.

Utifrån sett har nomadlivet både skimrat av lockande frihet och skuggats av historiska grymheter som uteslutning och fördrivning. Här delas de olika erfarenheterna av två uppmärksammade artister från två nationella minoriteter präglade av nomadlivets villkor. Ett starkt musikaliskt arv, oförglömliga mormödrar, trogna hundar och vägar som fortsätter framåt har de också gemensamt. Deras berättelser sammanflätas och skapar i samspel med musik, sång och dans en pulshöjande och berörande föreställning. 

Efter intervjuer med artisterna Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok.
Av dramatikern Lucia Cajchanova och i regi av Anna Ulén.

Föreställningslängd: 1 tim 30 min
På riksteaterturné våren 2024


Medverkande
Artister: Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok 
Musiker: Robert Svärd. 


Konstnärligt team
Dramatiker: Lucia Cajchanova 
Dramaturg: Ninna Tersman 
Regissör: Anna Ulén 
Koreograf: en samisk koreograf, och Salamanca själv 
Scenograf: Camilla Engman 
Kostymör: Fianna Robijn 
Ljus: Anna Wemmert 
Projektion/ bildscenografi: Leif Eriksson 
Förlag: Colombine 


Producent
Riksteatern i samarbete med Arthem och Folkteatern i Göteborg

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla