bookmark 1 show style1 City date_range 15 March 2024

En kärlekshistoria - Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult

Urpremiär för "En kärlekshistoria" av Astrid Lindgren. "Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult" är novellen där Astrid Lindgren berättar sina föräldrars kärlekshistoria. Den utsågs 1999 till årtusendets kärlekssaga av Sveriges Radios lyssnare.  

Lerbäcks Teater har tillsammans med Svenska Kammarorkestern fått förtroendet att gestalta denna historia för första gången någonsin i en scenversion. De har skapat en musikteaterföreställning med manus av Johan Gille och helt nykomponerad musik av Georg Riedel!   

Med denna kulturskatt vill vi ge en upplevelse av och en förståelse för den tid, den miljö och de personer Astrid Lindgrens livsverk är sprunget ur. Med full orkester, professionella skådespelare och elever från kulturskolorna i Askersund och Örebro kommer detta att bli något alldeles extra!  

Föreställningen passar för såväl gammal som ung och vi bjuder på en rörande, vacker berättelse som handlar om det som är viktigast av allt - kärleken!  

Medverkande: 
Svenska Kammarorkestern
Skådespelare från Lerbäcks Teater
Elever från kulturskolorna i Askersund och Örebro  

Dirigent: Alexander Hanson  

Arrangör: Svenska kammarorkestern, Lerbäcks teater och Kulturhuset Sjöängen  

Biljettinformation  

Föreställningens längd 1 tim 
Rekommenderad ålder är från 7 år

Biljettpris:
Ordinarie 325 SEK (inkl. serviceavgift 30 SEK).
Barn/Ungdom upp till 14 år 255 SEK (inkl. serviceavgift 30 SEK).
Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till konserten. Ej återköp av köpta biljetter.  

För bokning av rullstols- och ledsagarplatser kontakta Bok- och papper i Askersund via bokhandel.askersund@telia.com Tel: 0583-711730 eller Kulturhuset Sjöängen via sjoangen@askersund.se 0583-82000.  

OBS! Det är inte tillåtet att ta med rollator och barnvagnar in i Stora salongen med tanke på säkerheten vid en eventuell utrymning. Det är därför heller inte tillåtet med rullstolar på våning 3. Bra att veta: Vid sen ankomst kan vi inte garantera platsen du bokat.

Kulturhuset Sjöängen har valt att införa väskförbud utifrån 
allas säkerhet. Läs mer här!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla