bookmark 2 shows style1 City date_range 13 July 2024 - 26 July 2024

SOMMARKONSERT SANNA & SONJA

Sommarteatern i Ystad arrangerar "Sommarkonserter" med två av Sveriges mest älskade sångerskor! 

Sanna Nielsen lördagen den 13 Juli kl 19.30 &
Sonja Aldén fredagen den 26 Juli kl 19.30

Spelplats: Sommarteaterns utomhusteater vid Åbergs Trädgård i Öja. 
Område: På området finns en kiosk med försäljning av dricka, snacks, glass, korv i bröd, kaffe, popcorn och godis. Området öppnar 1 timme före konserten. 

-----
Sanna Nielsen 
är en lysande sångerska, programledare, skådespelare och därtill estradör. Hon låg etta på Svensktoppen redan som elvaåring, har deltagit i Melodifestivalen flera gånger och vann hela tävlingen år 2014 med låten ”Undo”. Därmed fick hon representera Sverige i Eurovision Song Contest och kom på en fin tredjeplats. Året därefter 2015 var Sanna programledare för hela Melodifestivalen.

Hon har under sju somrar varit hyllad programledare för ”Allsång på Skansen” i SVT, vunnit det prestigefyllda tv-priset Kristallen två gånger för hennes programledarinsatser, och vi har sett henne som julvärd i SVT. Ett ärofyllt uppdrag hon fick fina lovord för.

Sanna har även haft stora musikalroller på Malmö Opera. Hon har bl.a spelat den kvinnliga huvudrollen Lara i musikalen Dr Zjivago mot bl.a Christopher Wollter och Johan Rabaeus. Samt huvudrollen Fanny Brice i musikalen Funny Girl, Barbra Streisands stora paradroll. En rollprestation hon hyllades för av recensenter och publik. Hösten 2024  tar Sanna över efter Helen Sjöholm som Rut Flogfält i musikalen Änglagård på Oscarsteatern.

Presskontakt: Lotta Liljefjäll lotta@likemusic.se
-----

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”.

Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår.

Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”, vilket sålde guld och belönades med ett flertal Grammisnomineringar samt gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefulla kategorin “Årets Kvinnliga Artist”.

Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och turnerar flitigt över hela Sverige.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla