bookmark 14 shows style1 City date_range 12 July 2024 - 3 August 2024

La Gazzetta, Läckö Slotts Sommaropera 2024

Stiftelsen Läckö Slott presenterar stolt Rossinis komiska opera från 1816, baserad på Carlo Goldonis pjäs, Äktenskap genom annons:

LA GAZZETTA

Premiär Läckö Slott fredag 12 juli kl 20 och spelas fram t.o.m lördag 3 augusti

 Den uppblåste (och lätt korkade) Herr Pomponio sätter ut en annons i tidningen La Gazzetta: ” En främling har anlänt … han har en giftasfärdig dotter av ung ålder, passande skönhet och mirakulös grace … grekisk figur, romerskt huvud” följt av ”från och med idag är tävlingen öppen.” Men dottern Isabella vill inte alls bli såld. Hon älskar Filippo som driver värdshuset där alla bor.

Detta är upptakten till en lustfylld berättelse med maskerader, kärlekslängtan och en knasig duell. Skratt och lite allvar, sprittande toner i hög hastighet och framför allt glimten i ögat.

Det kreativa teamet bakom 2017 års stora succé ”En turk i Italien” återvänder till ännu en Rossinifest på borggården.

Dirigent Kim Phipps
Regissör Lars Bethke
Designer Lehna Edwall

Biljetterna släpps 1/12 2023.

Om du önskar boka ett operapaket så ska du inte boka dina biljetter själv, ta kontakt med turisbyrån 0510-20020 alt boka ditt paket online där biljetter ingår här.

I år finns möjligheten att boka plats på en gratis evenemangsbuss som går anpassade tider från Lidköping, alternativt boka parkeringsbiljett ttill Läckö Slotts parkering.  Möjlighet att boka dessa tillägg kommer efter att du bokar din operabiljett.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla