bookmark 2 shows style1 City date_range 28 December 2023 - 29 December 2023

ARLINGTON

Sverigepremiär för ARLINGTON av den hyllade irländska dramatikern Enda Walsh!


I en fiktiv, dystopisk nära framtid möter vi karaktären Isla. I ett kallt, sterilt väntrum har hon spenderat hela sitt liv, hoppfullt och troget väntande på att just hennes nummer ska visas upp på den stora LED-skärmen på bakväggen. Till sällskap har hon en Övervakare som varje dag ber henne dela med sig av sina drömmar som han lovar kommer byggas upp för henne där utanför. Krampaktigt håller hon sin nummerlapp i handen tills hon en dag får möjlighet att blicka ut till utsidan, och inser att hela hennes liv har varit en lögn.

I en surrealistisk och märklig pjäs blandas en oväntad kärlekshistoria med teman såsom de autokratiska och hyperkonservativa rörelserna som uppstått i världen den senaste tiden. I en fiktiv kontext tvingas vi konfrontera det som händer om vi skulle kompromissa alltför mycket med yttrandefrihet, ekonomisk jämställdhet, likställdhet mellan olika grupper, och inte minst individens rätt till sin egen frihet, tanke och rörelse.


Medverkande: Ellen Vestermark, Staffan Kolhammar, Katja Wester och Meera Ryan
Inspelade röster: Linus Lindman och Malin Berg 
Regi, scenografi, översättning och ljusdesign: Johan Bark 
Koreograf: Meera Ryan 
Kostym- och maskdesign: Tina Rydergård 
Kompositör: Katja Wester
Ljuddesign: Katja Wester och Johan Bark
Producent Ö2scenkonst: Felicia Löwerdahl
Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Pettersson


ARLINGTON hade urpremiär i Dublin 2016, och flyttades efter fint bemötande till New York året därpå. Walsh är känd för den bredare massan som dramatiker till den hyllade filmen och sedan även scenmusikalen ONCE, och för att ha skrivit musikalen LAZARUS med David Bowie, som även den har Sverigepremiär under 2024. I regi och översättning av regissören Johan Bark, får den svenska publiken nu möjlighet att möta den tämligen outforskade lyrikskatt som är Enda Walsh pjäser och dramatiska texter.


Föreställningen är ca 1 timma lång och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

 

Föreställningen görs med stöd av kulturstipendium från Västerås Stad och Region Västmanland. 

 

Föreställningen är en del av Ö2scenkonst Residensverksamhet.

 

Ö2scenkonst Stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse. 

 

Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla