bookmark 1 show style1 City date_range 12 December 2023

Whacko – En vanföreställning!

En ovanlig monolog om något vanligt - hur depression och psykisk ohälsa kan drabba oss alla. Den tar med dig på en kärleksfull och humoristisk resa från Strindberg och UFO´n - till att läsa tankar och höra känslor. Showen ger ett grepp om depp med råd hur man överlever genom humor och kärlek. Att må dåligt är inget skämt men man får skämta om det. Receptfritt!


Whacko började för 26 år sedan som en idé att göra en monolog av A. Strindbergs roman Inferno och slutade som en personlig bekännelse på en helt ny plats i livet. Personliga erfarenheter vävs samman med Strindbergs Inferno och blommar ut i 60-tals musik och dans. Inferno ekar i bakgrunden som en påminnelse om platser i livet vi vill lämna för att resa till nuet där vi vill befinna oss. Whacko ger depression ett ansikte och blir en antidepressiv föreställning som ifrågasätter våra föreställningar om oss själva.


Av och med: Ulf Pilov
Regi: Figge Norling 

Producent Ö2scenkonst: Felicia Löwerdahl
Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Pettersson


Föreställningen är ca 70 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

 

Föreställningen är en del av Ö2scenkonst Residensverksamhet.

 

Ö2scenkonst Stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse. 

 

Läs mer om föreställningen på facebook

Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla