bookmark 1 show style1 City date_range 5 January 2024

Nyårskonsert Dalasinfoniettan

Traditionsenlig nyårskonsert i Cassels i Grängesberg med Dalasinfoniettan. Sångsolist: Sofie Asplund, sopran. Dirigent Stefan Klingele. På repertoaren: opera och operett.

 

Varmt välkommen att fira in det nya året med Dalasinfoniettan tillsammans med den karismatiska och vokalsäkra koloratursopranen Sofie Asplund som fullständigt briljerat i sina stora rolldebuter på så väl GöteborgsOperan som Kungliga Operan i Stockholm. Sofie har bl.a. fått stor uppmärksamhet för sina rollporträtt av Zerbinetta i Ariadne på Naxos. Sofie har även gjort klassiska musikalroller såsom Maria i West Side Story och Christine Daaé i The Phantom of the Opera, vilka har rosats av recensenter. Sofie tilldelades 2022 Finlands Vita Ros’ Ordens medalj för sina konstnärliga insatser som operasångerska.

 

På pulten står Stefan Klingele som inledde sin karriär på Nationaltheater i Mannheim. I egenskap av t.f. chefdirigent var han med och bidrog till att operahuset i Bremen utseddes till ”Årets operahus” prestigefyllda tidskriften Opernwelt år 2007. Samtidigt prisades han som ”Årets dirigent” för sin tolkning av Tristan och Isolde. Operetter, och framförallt Mozart-operor, kompletterar Klingeles stilistiska bredd, alltifrån Läderlappen i Göteborg till Enleveringen ur seraljen och Trollflöjten i Dresden samt Don Giovanni i Frankfurt.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla