bookmark 1 show style1 City date_range Inga föreställningar

ENTRÉ - Gotlands Museum

Fornsalen är Gotlands äldsta kulturhistoriska museum och är fullt av upplevelser för stora och små. Det ligger mitt i världsarvet Visby och här kan man se öns säregna bildstenar och världens största vikingatida silverskatt, Spillingskatten. Här finns också 430 miljoner år gamla fossil, gravar och föremål från stenålder till vikingatid liksom kyrklig konst och en stor medeltidsutställning.

I barn- och familjeutställningen Skepp & skoj kan du kan segla båtar, klä ut dig till viking och knyta knopar.Fornsalen, Gotlands Museum. 

Under en tillfällig period är Gotlands Konstmuseums verksamhet inhuserad i Fornsalens lokaler. Här presenteras tillfälliga utställningar med samtidskonst, konsthantverk och design samt utställningar baserade på museets samlingar. I konstprogrammet varvas bredare utställningar med smalare som riktar sig både till den större publiken och till dem som är särskilt intresserade.

 

Öppet alla dagar kl 11-16.

Alltid fri entré för barn

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla