bookmark 2 shows style1 City date_range 10 May 2024 - 11 May 2024

BAGGETOFTA

Baggetofta är en föreställning om Uddevalla. Med musik, humor och starka känslor berättar vi om staden, spännande händelser och dess unika människor.


Vi utgår ifrån underbara Gustafsberg (som hette Baggetofta förr) som är en av Uddevallas stoltaste platser och rör oss allt ifrån tidigt 1700-tal till 1900-talets Uddevalla. Baggetofta har premiär den 10 maj 2024 på anrika Gustafsbergs badrestaurang där det bjuds på en helkväll med mat, alla berättelser och originalmusik specialskriven för denna föreställning. En och annan historisk karaktär kommer också att dyka upp på scenen.


Tobias Marcel:
Uddevalla är en fantastisk stad och vi vill på ett underhållande sätt berätta om de fantastiska människorna som genom tiden påverkat Uddevalla och de händelser som satt stora avtryck, och gör det än idag.”

 

Uddevalla genom tiderna

 

Uddevalla har funnits i över 500 år. Genom åren har staden fått uppleva krig, bränder, svält, barnamord och andra hemskheter men också kämpaglöd, frihetsrörelser, storhetstider och en stolthet att kalla sig Uddevallabo. Staden har på något sätt alltid kommit igen, trots att den drabbats av många prövningar. Det finns så mycket att berätta.

 

Fantastiska karaktärer

 

Uddevalla har begåvats med många färgstarka människor. Anton Niklas Sundberg är bara ett exempel. Hans gärningar i Sverige är stora och hans personlighet beryktad. Ture Malmgren var ytterliggare en stor större karaktär med projekt som är smått otroliga, men med ett gott hjärta. Som när han och hans fru Hilda lät Zack bo i borgen. Men vem var egentligen Zack? Denna underliga kvinna som kom till Uddevalla för att stadens klimat tillåt människor som stack ut. I det kvinnliga konstnärskollektivet fanns en rad fantastiska kvinnor som förtjänar lyftas. Elise Malmgren, Maria Lundbäck och Hildur Andersson inte minst Tekla Nyberg, denna spännande äventyrskan som åkte runt hela världen trots att kvinnor inte fick det. Men hon löste det på sitt sätt.

 


Mat


I priset ingår en två-rätters. Dryck köpes på plats.


Vad sa publiken förra gången?

Efter Baggetofta 2022 skickade vi ut en utvärdering till de som varit på föreställningen. Vi blev riktigt varma i hjärtat när svaren började dimpa ner i vår mailkorg. Visst fanns det material till vårt förbättringsarbete men övervägande delen var fantastiska recensioner. Tillsammans fick föreställningen 8,2 av 10, vilket är fantastisk roligt. Inför årets föreställningar har vi gjort de förändringar som vi tror gör föreställningen ännu bättre. Så nu längtar vi efter publiken och hoppas de för en härlig upplevelse.

 

10 av 10! Värme och glöd från scenen, samt den intressanta, gripande och medryckande berättelsen om Uddevalla som inte lämnade någon oberörd. /Krister

 

8 av 10! Mycket trevlig föreställning. Skapade spänning med berättande och sång blandat. Extra kul med lite skådespel från och till. /Silvana

 

10 av 10! Bra mix av historik, humor och allvar, bra och snyggt framförd sång och musik. Bra mat också. /Okänd

 

9 av 10! Bra service, bra tempo i föreställningen intressant historia om Uddevalla. /Gunilla

 

10 av 10! Önskar alla skulle få se den här föreställningen helt underbart🙏👏👏👏 konceptet med mat, värdinnor som tog hand om oss och berätta. God mat och så ljuvligt med ett arrangemang i Badrestaurangen. Vilka proffs NI var och din röst var fantastisk 😍🥰 vet så många som hade velat se den och jag kommer se om den om den kommer tillbaka det var en ynnest att få vara med /Elisabeth

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla