bookmark 1 show style1 City date_range 6 April 2024

Skogens sång - Grand Kyiv Ballet

I april 2024 kommer Grand Kyiv Ballet att presentera en av Ukrainas vackraste baletter, "Skogens sång", i de skandinaviska länderna. Skickligheten och elegansen hos dansarna på Grand Kyiv Ballet kan inte undgå att beröra publiken. Artisterna på Grand Kyiv Ballet uppträder på scener i Europa, Amerika och Australien.

 

"Skogens sång" är en legendarisk balett som har varit en stolthet för ukrainsk koreografi i över 75 år. Denna balett hyllar romantikens känslor och renheten i klassisk baletteknik. Baletten har blivit en del av den ukrainska musikkulturens gyllene arkiv.

 

Baletten är baserad på pjäsen med samma namn, "Skogens sång" (1911), av den ukrainska författaren Lesya Ukrainka, som spelade en framträdande roll i återupplivandet av det nationella kulturarvet. Den sköna och lyriska musiken av den ukrainska tonsättaren Mykhailo Skorulsky skrevs för baletten 1936. Musiken är romantisk och fylld med folkloristiska inslag och beskrivningar av naturen genom musikens språk.

 

"Skogens sång" är en förtrollande saga om kärlek mellan skogsfén Mavka och den unge pojken Lukash. Det är en berättelse om hur en persons öde förändras när kontakten med naturen går förlorad och man slutar höra dess röster. Det är historien om den orädda och modiga Mavka som strävar efter fred i sin egen värld, precis som Ukraina kämpar för frihet och fred för sitt land idag.

 

Relationen mellan Mavka och Lukash utvecklas gradvis och sammanfaller med årstidernas skiften. Våren är början på Lukash och Mavkas bekantskap och förhållande i baletten. Sommaren representerar blomstringen av deras kärlek och den ukrainska markens fruktbarhet. Hösten symboliserar Lukashs förräderi när han gifter sig med en annan kvinna. På vintern dör Mavka och Lukash, och deras själar möts i evighetens värld.

 

Baletten är fylld av mytologiska figurer från ukrainska sagor, som populariserats av folkmusiken i de gamla skogarna och vidsträckta fälten. När Mykhailo Skorulsky arbetade med baletten skapade han en sann hyllning till den levande naturen och den äkta kärleken. Temat och dialogen mellan människa och natur har inte bara behållit sin relevans utan även nått en helt ny nivå.

 

Baletten är fylld med komplexa duetter, piruetter, fouetté och otroliga koreografiska mönster. Legender om förtrollade varelser i skogen tycks komma till liv på scenen och vävs samman med dansarnas magiska rörelser. Varje detalj i föreställningen samverkar för att skapa en sann sagoupplevelse för både vuxna och barn.

 

Biljettinformation

 

Föreställningens längd 2 tim (inkl. 20 min paus)

 

Biljettpris Ordinarie 595 SEK (inkl. serviceavgift 40 SEK)

Ungdomspris upp till 16 år 495 SEK (inkl. serviceavgift 40 SEK)

Gruppbiljett  om minst 10 st 545 SEK (inkl. serviceavgift 40 SEK)


Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till konserten. Ej återköp av köpta biljetter.


För bokning av rullstols- och ledsagarplatser kontakta Bok- och papper i Askersund Tel: 0583-711730 eller Kulturhuset Sjöängen - sjoangen@askersund.se Tel: 0583-82000


OBS! Det är inte tillåtet att ta med rollator och barnvagnar in i Stora salongen med tanke på säkerheten vid en eventuell utrymning. Det är därför heller inte tillåtet med rullstolar på våning 3. Bra att veta: Vid sen ankomst kan vi inte garantera platsen du bokat.

Kulturhuset Sjöängen har valt att införa väskförbud utifrån 
allas säkerhet. Läs mer här

 

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla