bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Dinah sjunger Gilberto

Astrud & Joao; en afton som tar avstamp i musiken som förenade paret, för att sen djupdyka ner i den enskilda magi som var Astrud.

Dinah Yonas Manna tolkar sångerna som satte bossanova på den globala musikkartan, genom att återbekanta oss med den stilfulla ikonen med den säregna rösten full av saudade - en melankolisk längtan. Kvinnan, mamman, musikern, medmänniskan Astrud; alla dessa aspekter berör och inspirerar mig som sångerska. Jag ser framemot att hylla samtliga sidor av henne och hennes artisteri i synnerhet”, säger Dinah Yonas Manna om konserten äger rum den 9 december på Fasching i Stockholm.

Eritreansk-svenska sångerskan Dinah Yonas Manna har en bakgrund inom jazz, soul, gospel, afrobeat och hiphop. Baserad i Stockholm är hon medlem i den framgångsrika sånggruppen The Mamas, Sveriges representanter i  Eurovision Song Contest 2020.

Dinah har under sin karriär arbetat med svenska och internationella superstjärnor som Katy Perry, Jocelyn Brown, John Lundvik, Jerry Williams, Eric Saade, Blacknuss, Nina Persson & A Camp, Jonas Gardell, Kristin Amparo, Jenny Wilson, Lill Lindfors och Timbuktu.

Utöver sitt yrke som artist och vokalist är Dinah även en etablerad körledare och arbetar som låtskrivare. Hon tillbringade nästan 20 år i den välrenommerade Tensta Gospelfamiljen där hon grundade ungdomskören Tensta Gospel's Joyful Noise, innan hon slutade för att starta gospelgruppen New School Testament, samt var med och grundade den afrosvenska kören AfroGärisKören. Dessutom har du kanske hört henne som en av de svenska röstskådespelarna i Disneyfilmerna "Själen" och "En annorlunda värld".

Dinah har skrivit originalmusik på The Mamas EP:s Tomorrow Is Waiting, All I Want for December och Won't Let the Sun Go Down.

 

Rubem Farias kapellmästare och bas

Erik Söderlind - gitarr Filip Ekestubbe - piano Ola Bothzen - trummor Klas Toresson - tenorsaxofon och flöjt

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla