bookmark 2 shows style1 City date_range 2 October 2023 - 3 October 2023

Innan nån dog

Föräldrarna bortresta, huset tomt, det kommer folk från alla håll. John är värd, och hans bästa vän Jens har bjudit in en tjej som ser ut som Winona Ryder och som han träffat på en konsert i Vilhelmina. De är nästan ihop, men bara nästan, så kvällen kan sluta hur som helst. Vilket den gör.

Dag Thelanders hyllade ungdomsroman på vers, om John, Jens och alla de andra, kom ut 2021. Nu har den blivit musikal med mäktig, nyskriven musik av Per Wickström och regi av Lidia Bäck.

Gamla favoriter som Ida Löfholm och Malin Karlsson får sällskap på scen av nytillskottet Stina Nordberg, senast hyllad för sin roll som Natalie i Next to Normal på Uppsala stadsteater.

Innan nån dog hade premiär på Reginateatern i Uppsala hösten 2022 och har sedan också spelat på Storbrunns kulturhus i Östhammar och på Stockholms stadsteater.

 

Illustration: Helena Willis Design: Fredrika Siwe Foto: Adam Vesterbacka
Produceras med stöd av Uppsala kommuns kulturnämnd, Statens kulturråd och Östhammars kommun.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla