bookmark 3 shows style1 City date_range 26 January 2024 - 28 January 2024

In a cage of light

En scenkonstnär som hela livet stått i rampljuset tvingas omvärdera tilliten till kroppens egna förmåga och ompröva relationen med sig själv. Om man byggt sin självbild i en bur av scenljus, vågar man lita på att den är intakt när lamporna släcks?

 

 

Charlotta Öfverholm hyllar den mogna dansaren i ett expressivt verk om tillit och om hur vi omprövar relationen med oss själva i takt med att vi förändras. Vi tenderar att lita på det förutsägbara — men hur mycket tillit krävs för att få vara oförutsägbar?

 

 

Koreografi och idé: Charlotta Öfverholm & Jordi Cortes
Kompositör: Lauri Antila
Dansare och musiker: Jordi Cortes, Tobias Hallgren, Lauri Antila, Charlotta Öfverholm Ljusdesign Tobias Hallgren, Lumination
Trapets: instudering Jacob Westin
Mask: Catharina Lundin
Kostym: Linda Öhrn, Maria Lundqvist 

 

 

Charlotta Öfverholm har sedan 2015 arbetat med projektet Age on stage som utgår från den äldre dansarens roll på och bakom scenen. Med seminarium, workshops och föreställningar som In a cage of light utmanar hon synen på hur gammal en dansare kan vara.

 

In a Cage of Light är skapad av Charlotta Öfverholm tillsammans med koreografen och dansaren Jordi Cortes, som båda ingått i det banbrytande kompaniet DV8 Physical theatre.

 

 

Föreställningen är ett gästspel av Charlotta Öfverholm.

 

 

Föreställningen är ca 50 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

 

Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse. 

 

 

Varmt Välkomna!

www.o2scenkonst.se

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla