bookmark 1 show style1 City date_range 30 September 2023

Romanssalong

Tidigare i år delades Dorothy Irvings stipendium för att "främja och bevara romans- och liedkonsten" ut för första gången vid en konsert i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus. Priset gick till sopranen Anna Bæk Christensen och pianisten Octavian Leyva Dragomir för att de enligt juryns motivering ”på internationell nivå kombinerar djup konstnärlig förståelse av romansens historiska tradition med frisk scenisk kommunikation i nuet”.

 

Anna och Octavian träffades under sin studietid vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och började att musicera ihop år 2020. Till Musiksalongernas säsongsöppning har de med sig ett potpurri av tyskt, franskt och nordiskt. "Ett dynamiskt program där vi vill visa allt från lycka till död. Vårt centrala fokus kommer vara spontaniteten, en enkel salongskänsla. Några kompositörer som kan nämnas är Grieg, Heise, Poulenc och Strauss."

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla