bookmark 4 shows style3 cities date_range 22 September 2023 - 3 November 2023

VARGEN // PRE-RELEASE TURNÉ HALLAND + SUPPORT DOMINIQUE

Vargen har de senaste åren skapat sig ett rykte för sin förmåga att genomsyra sin musik med vackra nyanser av både glädje och melankoli. Med hyllade tolkningar av Bob Dylan (på både svenska och engelska) och poeten Dan Andersson har artisten blivit ett etablerat namn på den svenska singer-songwriter-scenen.
Debutalbumet med egna låtar på engelska släpps fredag 10 november och inför releasen gör Vargen en miniturné i Halland. Albumet släpps på vinyl och CD, vilka finns att köpa exklusivt på spelningarna.

 

Bakom artistnamnet Vargen döljer sig Reine Johansson, en halländsk skådespelare och musiker med rötter inom rock- och punkscenen. På albumet och miniturnén backas han av medlemmar från bl.a. Isildurs Bane och Varberg Big Band: Per Bengtsson (elgitarr); Dag Hallberg (keys); Andreas Alm (akustisk gitarr); Christian Kullberg (bas) & Klas Assarsson (trummor & percussion).


Publiken bjuds på samtliga av det kommande självbetitlade albumets 9 låtar, däribland pärlor likt den Nick Cave-aktiga The Bullfighter och Them Cats (som på albumet gästas av gitarrlegenden Jojje Wadenius). 

Singeln Mindy Morning har hyllats i internationell indiepress och även spelats flitigt i P4 Halland. 8/9 släpps den lekfulla Toxicon och 13/10 sista singeln innan albumreleasen, rockern Easter Soul

Facebook/Instagram @vargenmusic

Musik, releaser, m.m. (Linktree): https://linktr.ee/vargenmusic

 

Dominique är ett indieband från Varberg med texter på svenska. Bandet skivdebuterar med en EP till våren. Medlemmar: Lo Rosengren (sång); Ester Andersson (gitarr); Selma Grönvall (keys); Freja Ockell (bas) & Ophelia Molltun (trummor).

Instagram @dominiquespelar

 

Tider: 

18:00 Dörrarna öppnas

19:00 Dominique

19:30 Vargen

 

SPELSTÄLLEN:

22-23/9 Recordia Live - Sveriges största inspelningsstudio Recordia ligger i Varberg och drivs av producenten Fredrik Larnemo. Det är här Vargens album spelats in. Det är här turnépremiären sker. Och dessa septemberkvällar innebär också att Recordia öppnar dörrarna till en ny livescen i Varberg: Recordia Live.

Facebook/Instagram @recordia

 

13/10 Falkenbergs Teater Smedjan - ett ställe för kulturupplevelser inom teater, film och musik. Servering finnes. 

Facebook/Instagram @falkenbergsteater


3/11 Dramalogen, Halmstad - Kulturcenter för fria aktörer inom scenkonst. Servering finnes.

Facebook/Instagram @dramalogerna


Turnén sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Halland - sv.se/halland

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla