bookmark 1 show style1 City date_range 29 October 2023

Greg Foat

Den brittiske pianisten och kompositören Greg Foat tar sin modala, sfäriska, soul-jazz-grupp The Greg Foat Group till Fasching för en kväll under det experimentella stjärnvalvet.

Debuten Dark is the sun, en konceptplatta baserad på Philip José Farmers sci-fi-roman, spelades in i Sverige, släpptes på Jazzman 2011 och fick strålande recensioner. Förra året kom bandets sjätte album Blue Lotus, det första på sex år och ett album som sammanför trådar från Foats senaste soloalbum och samarbeten i jazz-funk, filmiska rymdtoner och en ständigt pågående julafton i Fender Rhodes, Moog och analoga syntar.

 

Greg Foat Groups drömlika version av modern jazz kombinerar experiment, oortodox instrumentering och analog inspelning inspirerat av modal jazz och soul-jazz. Förutom Greg Foat består The Greg Foat Group av tenorsaxofonisten Rob March, flygelhornisten Trevor Walker och basisten Phil Achille.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00


Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla