bookmark 1 show style1 City date_range 7 October 2023

Kaffegöksprovning 4.0 - Jorden runt!

I Kaffegöksprovning 4.0 - Jorden runt, den fristående uppföljaren till Underjordisk kaffegöksprovning,  Underjordisk kaffegöksprovning 2.0 - Fortsättningskurs samt Kaffegöksprovning 3.0 - Masterkurs, provar vi vodka från olika delar av världen i kaffet! Vi har under tidigare provningar fokuserat på svensk vodka men under denna provning vidgar vi våra vyer, och vem vet - kanske hittar vi en ny favorit när "kaffegöga-väret" drar in?!

 

Att dricka kaffegök är en tradition som går långt tillbaka i historien, och ska enligt folktron vara det säkraste sättet att förhindra att man blev gökdårad, det vill säga förhäxad av göken om man hörde den på fastande mage. Kaffegöken har många namn och kalls bland annat för kaffekask, kaffehalva eller uddevallaren, och gemensamt för de alla är att de är en blandning av kaffe, brännvin eller cognac.  

 

Vi vid Tykarpsgrottan hälsar er varmt välkomna till en annorlunda provning under jord, där ni kan upptäcka eller återupptäcka kaffegökens välgörande egenskaper! Vi inleder ovan jord där ni bjuds på en skånsk tapastallrik med lokala råvaror, en lokalproducerad öl och en introduktion av kaffegökens historia. Vi fortsätter ner i underjorden på visning, och när vi når Stora salen står Leif Persson redo att guida er igenom en oförglömlig provning.

 

BOKNINGSINFORMATION OCH VILLKOR

Entré till gruvan och förevisning ingår i biljettpriset.

Längd ca 2,5 - 3 h.
Servering av tillredd mat finns i caféet. Tilltugg och vatten finns på borden under provningstillfället.

Föranmälan krävs, begränsat antal platser.

Bordsplacering tillämpas.

Åldersgräns 18 år.  

 

I gruvan är det kallt, +8 grader. Varma oömma kläder och skor rekommenderas. 

Gruvan kan endast besökas i samband med visningar och aktiviteter.

Det finns ingen möjlighet att medföra barnvagnar, rullatorer eller rullstolar ner i gruvan. Hundar får ej vistas i gruvan eller inomhus. Mer information: www.tykarpsgrottan.net

 

Antalet besökare till visningar och aktiviteter är begränsade.

Köpt onlinebiljett garanterar plats på visning eller aktivitet i Tykarpsgrottan.

Biljett är endast giltig aktuellt datum samt aktuell tid. 

Köpt biljetter återlöses ej. 

Serviceavgift tillkommer med 10 kr/biljett. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla