bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Kaffegöksprovning

Att dricka kaffegök är en tradition som går långt tillbaka i historien, och ska enligt folktron vara det säkraste sättet att förhindra att man blev gökdårad, det vill säga förhäxad av göken om man hörde den på fastande mage. Kaffegöken har många namn och kalls bland annat för kaffekask, kaffehalva eller uddevallaren, och gemensamt för de alla är att de är en blandning av kaffe, brännvin eller cognac.  

 

Vi vid Tykarpsgrottan hälsar er varmt välkomna till en annorlunda provning under jord, där ni kan upptäcka eller återupptäcka kaffegökens välgörande egenskaper! Vi inleder i caféet där ni bjuds på en skånsk tapastallrik med lokala råvaror, en lokalproducerad öl och en introduktion av kaffegökens historia. Vi fortsätter ner i underjorden på en guidad visning, och när vi når Stora salen står Leif Persson redo att guida er igenom en oförglömlig provning.


Bokningsinformation

Entré till gruvan och guidad förevisning ingår i biljettpriset.
Längd ca 2,5 - 3 h.
Servering av tillredd mat finns i caféet. Tilltugg och vatten finns på borden under provningstillfället. Det är svalt i gruvan, +8 grader. Varma kläder rekommenderas.

Åldersgräns 18 år. 

Föranmälan krävs, begränsat antal platser. 

Köpta biljetter återbetalas ej.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla