bookmark 1 show style1 City date_range 7 October 2023

demekech - Live på 2Lång

Artisten demekech kommer ifrån Byske, norr om Skellefteå. Hon växte upp i ett kärleksfullt hem med en pappa från Sverige och en mamma adopterad från Etiopien. Att växa upp med en mixad bakgrund i en småstad i norra Sverige har varit svårt för demekech, med den konstanta känslan att vara varken nog vit eller svart.

Mellanförskapet hon i tidig ålder upplevde fick henne att börja leta sig vidare, för att till slut hitta sin plats. Genom hennes ärliga texter och unika röst delar hon med sig av sina känslor och sin historia - som berättar vart hon befinner sig idag men också vart hon är påväg.

 

Under hösten 2021 släppte demekech sina första singlar, som resulterade i en EP "call dad" - samlingen kan beskrivas som en serie av berättelser från hennes otaliga telefonsamtal med sin far. Med ett drömskt och alternativt ljudlandskap, blandat med influenser från RnB och folkmusik behandlar demekech teman såsom småstadssyndrom, psykisk ohälsa och hur det påverkar relationer.

 

INFORMATION

 

Dörrar med bar & kök från 19:00
Konsert från 20:00
Plats hänvisas vid ankomst

Länkar

Spotify

www.2lang.se

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla