bookmark 1 show style1 City date_range 25 October 2023

Denis DiBlasio med Blekinge Big Band

Blekinge Big Band har under 15 år, under ledning av saxofonisten Berndt Sjögren, gästats av många välmeriterade artister, såväl svenska som internationella.
Nu är dags att återse Denis DiBlasio (US). Denis är en internationellt verksam barytonsaxofonist, flöjtist, utbildare, kompositör, arrangör och inspiratör.
Han har under sin långa karriär spelat med många av de största stjärnorna på jazzhimlen och i Maynard Ferguson Big Band fungerade han dessutom som Musical Director under flera år.
Denis är, förutom en formidabel musiker, en enastående scenpersonlighet som bjuder på sig själv i avspänt mellansnack, sprider goda vibbar och även bjuder på en och annan scatsång.

Under denna korta turné har vi nöjet att ha Vincent Nilsson i trombonsektionen. Han har under decennier varit leadtrombonist och solist i Danska Radions Big Band med världen som arbetsfält. Denis och Vincent har dessutom samarbetat tidigare, vilket bl.a. resulterat i en CD-inspelning.
Vi kommer att för höra alster från såväl Denis som Vincent varvat med det bästa ur bandets notmapp.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla