bookmark 6 shows style1 City date_range 20 November 2023 - 3 December 2023

Nisses resa

Älskar du att vara i naturen? Tycker du att du är i naturen för sällan? Känns det som att något är ”off” med människan och vår civilisation? Som att vi har tappat kontakt med något ”ursprungligt”? Längtar du efter mer frisk luft, närvaro av djur, skog, sjö, älv, berg? Vi också!

 

Kanske kan Selma Lagerlöfs ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” hjälpa oss att förstå och förklara den känslan. Hon undersöker människans relation till djur och natur med hjälp av ett berättande baserat på lika delar fakta, mytologi och fantasi. Det känns livfullt och sant. Hon ger alla ett jag. Träd, djur, människor, solen, månen och vattendrag. 

 

Vi känner oss som Nils Holgersson, den elaka, lata och girige lilla pojken från Västra Vemmenhög. Vi vill bli förvandlade till pysslingar, bli upplockade på gåsryggen och få syn på dagens Sverige och därmed kanske också oss själva. 

 

Regi: Dorothea Norling 

Skådespelare: Mira Mitchell, Karin Kindblom, Isabel Öberg, Dorothea Norling 

Ljud och ljus: Gustave Lind

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla