bookmark 1 show style1 City date_range 30 April 2024

SCORE - orchestral game music

”Score is a rare gem in the game music world. It is such a privilege to have been a part of it!”
– Joris De Man (kompositör Horizon Zero Dawn, Killzone

 

Orvar Säfström och Sabina Zweiacker har gästat Dalasinfoniettan flera gånger med sina bejublade konsertproduktioner, men det är faktiskt hela tio år sedan vi senast gjorde spelkonserten SCORE. Det måste vi förstås göra något åt! Det blir en underbar djupdykning i den mest älskade spelmusiken, från klassiker som Sonic the Hedgehog och Super Mario till nyare stortitlar som The Witcher och Horizon Zero Dawn. Självklart återkommer också ett par publikfavoriter från de tidigare SCORE-konserterna, som The Last of UsAssassin’s Creed och Skyrim.

 

Orvar Säfström är har tilldelats såväl Svenska Videobranschens hederspris och utnämnts till ”Årets spelare” av ungdomsförbundet SVEROK. Han har skrivit flera prisbelönta böcker om spel- och nördkultur, driver förlaget Fandrake och är sedan många år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med spel- och filmmusik. 

 

Sabina Zweiacker har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 varit solist med Skandinaviens främsta orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och hela sju gånger med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen. 2014 och 2022 gjorde hon en av huvudrollerna i barnoperan Hion om Natten med Norrköpings Symfoniorkester.

 

SCORE är en konsert av Overlord Productions
Artwork used by kind permission of Sony Interactive Entertainment Europe

Medverkande

Sabina zweiacker – Sång
Trond Husebø – Dirigent 
Orvar Säfström – Värd
Dalasinfoniettan

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla