bookmark 1 show style1 City date_range 2 November 2023

Azymuth

AZYMUTH 50th ANNIVERSARY TOUR / In Tribute to Ivan "Mamão“ Conti

Legendariska brasilianska jazz-fusion-samba-trion Azymuth fyller 50 år. Som ett av Brasiliens mest inflytelserika och långlivade band, bildat i Rio de Janeiro 1973, har trion spelat med alla den brasilianska musikens stora från singer-songwritern Milton Nascimento till sångarna Jorge Ben och Marcos Valle. Valle var den som gav bandet sitt namn under inspelningen av soundtracket till filmen O Fabuloso Fittipaldi om Formula 1-stjärnan Emerson Fittipaldi.  

 

Genom sin kombo av jazz, funk och samba har trion genren ”samba doido”, typ ”galen samba”, på sitt samvete. Förutom inflytandet på flera generationers jazz- och funk-musiker är Azymuths bidrag till elektronisk musik runt om världen betydande. 

I våras dog trumslagaren och slagverkaren Ivan Mamão Conti hastigt under planeringen av jubileumsturnén. Kvar av ursprungstrion med Mamão, José Roberto Bertrami keyboards, Alex Malheiros bas och gitarrer finns nu bara Alex Malheiros. 

Istället för att ställa in 50-årsfirandet bjöd man in bandets och Mamãos nära vän Renato Massa, en av Brasiliens mest respekterade trumslagare. Nu kommer denna vitala, förtrollande svängiga trio till Fasching. 

 

Alex Malheiros - bas
Kiko Continentino – keyboards
Renato Massa - trummor

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00


Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla