bookmark 1 show style1 City date_range 14 February 2024

Duo Ventus & Bjarke Mogensen - Tricolore

Duo Ventus debuterade i den nionde upplagan av tävlingen Osaka International Chamber Music Competition, i Japan 2017. Sedan dess har duon turnerat och konserterat runt om i världen.

Duon har vunnit flera priser. Ensemblen består av Louise Mogensen (klarinett) och Michaela Hansen (flöjt) och är en del av The Danish Arts Foundation’s “The Young Artistic Elite”

Bjarke Mogensen är född och uppvuxen på den danska ön Bornholm och blev tidigt internationellt erkänd som accordionvirtuos och en mångsidig musiker med stor nyfikenhet på olika stilar. Han gjorde sin solodebut redan som 13-åring då han konserterade med The Munich Symphony Orchestra i en tysk TV-sändning med miljontals tittare. Allt sedan dess har hans stora intresse och nyfikenhet på nya sound och uttryck tagit honom ut på musikaliska stigar där väldigt få andra musiker vågat gå. Bjarke har också vunnit ett flertal priser. som ex The P2 Radio Chamber Music Competition, The Almere International Chamber Music Competition och The Arts Desk ‘Album of the Year’ (2013).

Han vann 1:a pris i The European Broadcast Unions “New Talent” i Bratislava och några år senare erhöll han The Danish Music Critics Artist Prize. Alla dessa utmärkelser vann han som den första accordionisten någonsin. Bjarke Mogensen spelar på ett Mythos Accordion No.5, ofta beskrivet som instrumentets Stradivarius, byggt i Italien och han är en av få i världen som spelar på just denna typ av accordeon.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla