bookmark 7 shows style1 City date_range 6 November 2023 - 16 November 2023

Min europeiska kärlek

SpaceTimeLab gästspelar på Ö2scenkonst Kungsholmen

 

Ett drama baserat på mänskliga erfarenheter och aktuella händelserfrån det nu pågående kriget i Ukraina.

 

När ryska styrkor invaderar Ukraina, flyr Marina kriget för att starta ett nytt liv i Västeuropa hos sin före detta älskare Christian och dennes son. Drömmen om Europa är något hon delar med många av sina landsmän, men verkligheten motsvarar sällan våra drömmar och hon slits mellan kärlek, svartsjuka och en plötslig längtan tillbaka till sådant hon aldrig riktigt uppskattat förrän det gått förlorat.  


 

Medverkande: Anette Jellne, Oscar Rosberg och Richard Asker

Text: Iryna Serebriakova

Regi: Richard Asker

Koreografi: Anette Jellne

Kompositör/ljud: Richard Asker

Ljus: Thomas Dotzler 

Översättning: Richard Asker

Produktion: SpaceTimeLab

 

 

Min europeiska kärlek är en nyskriven pjäs av den ukrainska författaren Iryna Serebriakova och blir den tredje scenproduktionen i SpaceTimeLabs projekt World at War, i vilket vi undersöker och ställer frågor om krigets konsekvenser. Först ut var Grounded av George Brant där vi följer en kvinnlig stridspilot som slits mellan passionen för sitt yrke och kärleken till sin familj. När hon omplaceras till drönarpilot som dödar fienden via en skärm får det förödande konsekvenser. Därefter kom The Dream of the White Raven där vi möter flyktingpojken Mark som växer upp till en ung man i östra London i skuggan av ett krig där föräldrarna varit både offer och förövare. Han kämpar för att skapa sig en egen bild av världen och en plats i tillvaron utanför de stränga ramar som tvingas på honom. 

 

 

 

SpaceTimeLabs signum är att skapa en scenisk helhet av text, koreografi och musik i våra uppsättningar. Vår ambition är att skapa möten mellan olika världar: text och rörelse, klassiskt och nyskrivet, lättsamt och djupt. Med fokus på den levande gestaltningen låter vi olika genrer korsbefrukta varandra. Stilar och traditioner slås samman i strävan att nå en nyfiken publik med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill att scenrummet ska vara en mötesplats där olika perspektiv får ställas mot, och beröra varandra. Ett forum för kontemplation, reflektion och angelägna diskussioner om stort och smått. Ett tillfälle att delta i stunder av levande kommunikation, människor emellan.

 

 

 

Iryna Serebriakova är författare av skönlitteratur, drama och manus för film och media. Hennes “dramedi” Tinderland vann tävlingen Transmission.UA: drama on the move som organiserades av British Council och Ukrainska Institutet 2021. Hennes pjäser har spelats i Timisoara, Kyiv, Narva, Almaty, Paris, Istanbul, Helsinki, New Delhi, Berlin, och Prag. Hon har också översatt mer än tjugo skön- och facklitterära verk från franska och engelska till ukrainska och ryska.

 


Produktionen stöds av Region Skåne, Svante Bergströms Teaterstiftelse och Konstnärsnämnden. Tack till SITE och Balettakademin Stockholm. 

 

 

 

Föreställningen är ca 75 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Kungsholmen, Bergsgatan 11.

Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.

 

 

Varmt Välkomna!

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla