bookmark 1 show style1 City date_range 22 October 2023

Il Giustino - Live på bio

Vivaldis opera Il Giustino på Drottningholmsteatern är en fest för öra och öga. Regin står George Petrou för, en av världens främsta barockspecialister. Missa inte en unik opera på en unik scen, på bio i Sverige!

Aldrig tidigare har Vivaldis Il Giustino satts upp i Sverige. Operan innehåller storartad barockmusik och iscensättningen använder det historiska teatermaskineriet och kulisserna med ursprungliga motiv från 1700-talet.

George Petrou är dirigent och räknas som en av världens främsta specialister på barockmusik. På Drottningholmsteatern tar han sig också an regiuppdraget.

Il Giustino komponerades ursprungligen för karnevalen i Rom 1724. Antonio Vivaldi står för musiken och Nicolò Beregan har skrivit librettot. Även om operan är relativt okänd för det stora flertalet så kommer publiken att känna igen sig. Här återfinns nämligen delar av välkända De fyra årstiderna.

Drottningholmsteatern byggdes 1766 och är världens enda teater där scenmaskineri är i original och fortfarande används. Teatern är utsedd till världsarv enligt Unesco.

 

Bio:Live opera inspelad på bio Åldersgräns: Ej angivet Originalspråk: Ej angivet Tid:15.00 3h 45min ink 2 pauser
Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till filmvisningen. Ej återköp av köpta biljetter. Serviceavgift 15kr tillkommer.
Vid behov av support biljettbokning kontakta Nortic support på 0455-619 700 tonval 2 eller maila till support@nortic.se.
Nu går det även att köpa presentkort till Bio, Sjöängen på Askersunds Turist- & Evenemangsbyrå samt Bellas Pizzeria.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla