bookmark 1 show style1 City date_range 3 August 2023

Gainesville Gotland

Anna Ternheim, David Ritschard, Jakob Hellman, Slowgold och Dylan Earl (US) till Gainesville Gotland 3e augusti 2023!

Endagsfestivalen Gainesville startades 2012 i Galärparken i Stockholm och omtalades direkt som en av Sveriges bästa festivaler. 2016 återuppstod festivalen i Eskilstuna där Gainesville under tre somrar bjöd på underhållning, mat, dryck och fantastisk musik.

Efterlängtad och efterfrågad gör Gainesville comeback, denna gång på Grå Gåsen på Gotland den tredje augusti. Gainesville är känd för att skapa en stämning av värme och gemenskap, och det är precis vad du kommer att uppleva och känna. Den lilla festivalen med den stora värmen för en dag tillsammans med schysst mat, dryck och bäst musik just nu. Sommarens bästa dag, helt enkelt! 

Med en fantastisk line-up* som inkluderar Anna Ternheim, David Ritschard, Jakob Hellman, Slowgold och Dylan Earl (US) är det en dag du inte vill missa.

fler artister tillkommer


Plats: Grå Gåsen, Burgsvik, Gotland

Datum: 3 augusti, 2023

Insläpp: 12.00 | Konserter från 13.00 | Slut: 02.00

Spelschemat presenteras senare

___________________________________


Anna Ternheim

Anna Ternheim slog igenom 2004 och har gett oss låtar som ”To Be Gone”, ”What Have I Done” och den uppmärksammade tolkningen av Broder Daniels ”Shoreline”. Flerfaldigt Grammis- och P3 Guldbelönad med sju studioalbum och otaliga utsålda konserter över hela världen i ryggen. Idag en av Sveriges främsta artister och låtskrivare som med sitt egna uttryck, vackra melodier och starka texter fortsätter fascinera och beröra.

Efter flera år i New York gick flyttlasset förra året hem till Sverige och i höstas sågs hon som en av värdarna i TV4:s Så mycket bättre. Anna Ternheim hyllades för sina personliga och vackra tolkningar och framgångarna fortsatte med en stor vårturné runt om i landet. 

 

David Ritschard

På bara ett par år har David Ritschard blivit en av Sveriges mest älskade och omtalade nya artister. Albumet Blåbärskungen släpptes hösten 2021 och Aftonbladet kallade det ”Årets album”, DN ”Smått genial” och hos publiken hände något. Hans generösa, uppriktiga, humoristiska och egensinniga person var något folket inte visste att de saknat men omedelbart omfamnade.

Sommaren 2022 var David en del av den riksomfattande Kalasturnen och sedan följde en höstturné med bland annat rekord på antalet utsålda kvällar på Debaser i Stockholm, hela fyra datum. Våren 2023 släpps David Ritschards tredje album och medverkar i det populära programmet Jills veranda i SVT. Publikens händer kommer bära David Ritschard högt och länge.

 

Jakob Hellman 

Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli. Han kom från ingenstans och förändrade allt. 

Med sitt ”… och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna.  Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. 

Jakob Hellman försvann från rampljuset i över trettio år innan han 2021 släppte uppföljaren ”Äntligen borta”. Att det andra albumet var efterlängtat är tre decenniers största underdrift. Segertåget har fortsatt. Berättelsen Artisten som försvann är nu förbytt i Artisten som kom tillbaka.

 

Slowgold

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Amanda Werne skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. För hennes musik har Amanda Werne belönats med en Grammis för årets visa och ett Manifest-pris som årets kompositör.

Förra året släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek. Ett unisont hyllat album där hon återigen bevisar sin storhet som låtskrivare och artist. 

Slowgold är på scen Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hansson (synth/keyboard).

  

Dylan Earl (US)

I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl, som nyligen släppte sitt tredje fullängdsalbum ”I Saw The Arkansas”. Om man vill kalla det country eller americana är väl en smaksak och upp till var och en, men att det handlar om genuin amerikansk musik är bortom allt tvivel. 

Dylan inspireras av allt från traditionell country och sydstatsrock till hårdrock och under sina ändlösa turnéer i mellanvästern möter han sin publik på honkytonks och barer. Där testas och finslipas låtarna och där har Dylan Earl vuxit enormt som artist. Och inte minst som sångare.

Dylan Earl föddes i Lake Charles, Louisiana. En tvättäkta Cajun i själ och hjärta och med sin mammas Texasrötter, inbäddat i sitt DNA. Efter de två ödesdigra orkanerna Katrina och Rita tvingades Dylan och hans familj starta om på nytt, och numera är det The Ozark Mountains i Arkansas, som nu är hans hem. 

Väkommen till Gainesville Gotland, Dylan Earl! 

___________________________________ 

Så, du är redo för Gainesville Gotland? Här är allt du behöver veta!

Förbered dig för en härlig sommardag på Grå Gåsen! Vi öppnar portarna kl. 12.00 och konserterna börjar kl. 13.00. Njut av en hel dag och kväll med musik och underhållning. Vi håller öppet ända till kl. 02.00.

Under dagen och kvällen kommer det finnas gott om mat och dryck att köpa på området, så ingen behöver gå hungrig eller törstig. Om du vill ha en mer organiserad matupplevelse kan du boka bord i vår restaurang på gragasen.se. Bordsbokningarna öppnar den 1 maj.

På grund av ljudvolymsrestriktioner har vi en åldersgräns på 13 år. Besökare mellan 13 och 18 år måste ha en målsman med sig för att komma in. För våra besökare med funktionshinder har vi speciella platser som är tillgängliga för bokning. Skicka ett mail till gragasen@gragasen.se för att boka dessa platser. Ledsagare går in gratis.

Vi har även ett begränsat antal sittplatser, att vila på en stund, vid våra tillgänglighetsplatser för de som inte orkar stå hela kvällen.

Slutligen, vi vill påminna alla besökare att det inte är tillåtet att ta med egen mat, dryck eller stolar till konsertområdet. Men oroa dig inte, vi har allt du behöver här! Luta dig tillbaka och njut av sommarmagi på Grå Gåsen!

/ Cecilia & Björn, Grå Gåsen

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla